Frozen mango yogurt.

 

 IMG_8679
Prosty i szybki sposób na ochłodzenie w czasie upałów. Mango możemy zastąpić innymi owocami, które akurat są dostępne. Dodać miętę lub kolendrę. Skórkę otartą z limonki. Wariacji może być wiele. Inaczej się nie da w takim upale… Polecam (uff!) gorąco!
IMG_8678

 

Frozen mango yogurt 
Składniki:
1 mango
700 g gęstego jogurtu greckiego (moze byc także sojowy)
cukier do smaku
1 łyżeczka soku z cytryny
ekstrakt z wanilii opcjonalnie
Przygotowanie:
1. Mango obieramy, kroimy w kostkę. Przekładamy do pojemniczka/woreczka i wkładamy do zamrażarki. Pozostawiamy tak na kilka godzin.
2. Miksujemy mango z jogurtem. Dosładzamy wedle uznania. Dodajemy wanilię i sok z cytryny. Mieszamy. Przekładamy do pojemniczków. Zjadamy bezzwłocznie.
IMG_8685
Smacznego!
5 comments Add yours
  1. Robie tak od lat, kupuje w Delhez mrozone mango (w zasadzie jest tansze niz swieze owoce i w zamrazarce zawsze pod reka, nie trzeba sie przejmowac terminem waznosci) i sorbet albo jogurt gotowy. Mozna pokombinowac dodajac innych owocow na przyklad bananow, dzieki nim jogurt nabiera cudownej konsystencji.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *