Ma wielu swoich fanów ale i licznych, acz wiernych, zagorzałych przeciwników. Ja nie wyobrażam sobie bez niej śniadania. Owsianka. Dziś w wersji bardzo prostej, mojej ulubionej. Polecam gorąco.
Owsianka na mleku migdałowym z granatem
Składniki:dla 1 osoby
300 ml mleka migdałowego
3 łyżki płatków owsianych (30 g)
¼ granatu
Przygotowanie:
1. Zagotowujemy mleko. Zsypujemy doń płatki. Przykrywamy. Gotujemy 15 minut.
2. W tym czasie wyłuskujemy pestki granatu.
3. Płatki przelewamy do kubka/miseczki, posypujemy owocami.
Smacznego!
wygląda niesamowicie! 🙂
Zapraszam do mnie 🙂
prosto, a jak efektownie!
Pyszna ta owsianka Aniu. Pozwolisz, ze sie poczestuje 🙂
Ale trafiłaś! Dzisiaj kupiłam granat(a?) i zastanawiałam się co z nim zrobić. Owsianka to moje ulubione śniadanie. Z bananem i cynamonem. Jutro będzie też z granatem. Dzięki!
Prosto i tak pysznie… I akurat mam granaty… 🙂
Smakowita owsianka. Ja bardzo lubię owsiankę na śniadanie.
Pozdrawiam serdecznie. 🙂