Migdałowa owsianka z granatem.

IMG_6959
Ma wielu swoich fanów ale i licznych, acz wiernych, zagorzałych przeciwników. Ja nie wyobrażam sobie bez niej śniadania. Owsianka. Dziś w wersji bardzo prostej, mojej ulubionej. Polecam gorąco.

 

IMG_6983

Owsianka na mleku migdałowym z granatem

Składniki:dla 1 osoby
300 ml mleka migdałowego
3 łyżki płatków owsianych (30 g)
¼ granatu

Przygotowanie:
1. Zagotowujemy mleko. Zsypujemy doń płatki. Przykrywamy. Gotujemy 15 minut.
2. W tym czasie wyłuskujemy pestki granatu.
3. Płatki przelewamy do kubka/miseczki, posypujemy owocami.

Smacznego!

6 comments Add yours
  1. Ale trafiłaś! Dzisiaj kupiłam granat(a?) i zastanawiałam się co z nim zrobić. Owsianka to moje ulubione śniadanie. Z bananem i cynamonem. Jutro będzie też z granatem. Dzięki!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *