Odsłona druga. Jajka z rzodkiewką.




Niby klasycznie a jednak trochę inaczej, po swojemu.

Jajka z rzodkiewką

Składniki
:
4 jajka
odrobina masła
3 rzodkiewki
skórka od chleba
korniszony
sałata i zielona pietruszka do dekoracji
sól i pieprz



Przygotowanie:

1. Jajka dokładnie myjemy. Rozbijamy nożem na wysokości 2/3, skorupki zostawiamy, będą nam potrzebne. Jajka rozbijamy na patelnię z rozgrzanym masłem.
2. Smażymy na sadzone. Przekładamy na talerzyk. Doprawiamy.
3. Kroimy rzodkiewkę w słupki.
4. Przekładamy jajka do skorupek. Posypujemy rzodkiewką i posypujemy pietruszką.
5. Do pojemniczków na jajka wkładamy po listku sałaty, układamy jajka. Podajemy ze skórką od chleba przewiązaną z korniszonem szczypiorkiem.


Smacznego!

cdn.

6 comments Add yours

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *