Odsłona druga. Jajka z rzodkiewką.
Niby klasycznie a jednak trochę inaczej, po swojemu.
Jajka z rzodkiewką
Składniki:
4 jajka
odrobina masła
3 rzodkiewki
skórka od chleba
korniszony
sałata i zielona pietruszka do dekoracji
sól i pieprz
Przygotowanie:
1. Jajka dokładnie myjemy. Rozbijamy nożem na wysokości 2/3, skorupki zostawiamy, będą nam potrzebne. Jajka rozbijamy na patelnię z rozgrzanym masłem.
2. Smażymy na sadzone. Przekładamy na talerzyk. Doprawiamy.
3. Kroimy rzodkiewkę w słupki.
4. Przekładamy jajka do skorupek. Posypujemy rzodkiewką i posypujemy pietruszką.
5. Do pojemniczków na jajka wkładamy po listku sałaty, układamy jajka. Podajemy ze skórką od chleba przewiązaną z korniszonem szczypiorkiem.
cdn.
Aniu cudowne zdjęcia 🙂
najbardziej kolorowa
a ten ogórek z chlebem mnie absolutnie zachwycił
coś tak prostego, a tak niezwykłego
Anna, jakie to pomysłowe…:)
Ha 🙂 Ślicznie w tych skorupkach się prezentują!
śliczne zdjęcia! zachwyciły mnie, nie na żarty! 🙂
Bosz…, Kochana moja… Lece do Ciebie na śniadanie…!