Coś małego, coś na szybko. I tylko żal patrzeć, że tak szybko znika. To nic, zaraz wstawię następne…
Zapraszam na jutro!
Blondies aux fraises
Składniki: na 12 sztuk
80 g białej czekolady
50 g masła
40 g mąki
2 jajka
70 g serka mascarpone
Przygotowanie:
1. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 175 stopni.
2. Myjemy, pozbawiamy szypułek truskawki, osuszamy. Kroimy na połówki, jeśli nie są duże, na świartki gdy są większe. Odstawiamy.
3. Czekoladę roztapiamy z masłem.
4. Jajka ubijamy mikserem. Dodajemy mascarpone. Wlewamy białą czekoladę. Mieszamy, dodajemy mąkę. Miksujemy do dokładnego połączenia.
5. Przekładamy do foremek na mufinki po 1 czubatej łyżce ciasta. Na każdym układamy 2-3 kawałki truskawek.
6. Pieczemy 8-10 minut. Studzimy na kratce.
Smacznego!
wspaniałe blond maluszki 😉
Czekolade z maslem chyba?
Jak zwykle – dziekuje za czujnosc i wyrozumialosc, juz poprawione 🙂
Serdecznie
Anna
Małe słoneczka z truskawką 🙂
alez smakowicie wyglądają:)
Zdjęcia mówią : "weź mnie…:)"
Mam serek mascarpone, mam białą czekoladę… Może zrobię…:)
Trzymam kciuki 🙂
Buziaki
Anna