Blondies aux fraises. Projekt: TRUSKAWKA 7/7.

Coś małego, coś na szybko. I tylko żal patrzeć, że tak szybko znika. To nic, zaraz wstawię następne…

Zapraszam na jutro!

 
Blondies aux fraises 
Składniki: na 12 sztuk
80 g białej czekolady
50 g masła
40 g mąki
2 jajka
70 g serka mascarpone
Przygotowanie:
1.       Nagrzewamy piekarnik do temperatury 175 stopni.
2.      Myjemy, pozbawiamy szypułek truskawki, osuszamy. Kroimy na połówki, jeśli nie są duże, na świartki gdy są większe. Odstawiamy.
3.      Czekoladę roztapiamy z masłem.
4.      Jajka ubijamy mikserem. Dodajemy mascarpone. Wlewamy białą czekoladę. Mieszamy, dodajemy mąkę. Miksujemy do dokładnego połączenia.
5.      Przekładamy do foremek na mufinki po 1 czubatej łyżce ciasta. Na każdym układamy 2-3 kawałki truskawek.
6.      Pieczemy 8-10 minut. Studzimy na kratce.
Smacznego!
7 comments Add yours

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *