Wegetariańska pizza turecka, chlebek z miętą i parmezanem (Grand pain plat au parmesan et pesto), batbout, szwedzki chlebek czy langosze – jak ja lubię wszystkie takie wypieki. Przypomniałam sobie o nich i wyszukałam na blogu, kiedy naszła mnie wielka ochota na piknik, na majówkę. I w sumie – pomyślałam – kto mi zabroni? Upiec sobie taki chlebek, przełożyć ulubionymi dodatkami i wyjść na taras, albo tylko – zjeść przy otwartym choćby oknie – pogoda sprzyja wszak izolacji w domu i może to dobrze – lżej człowiekowi, bo go tak nie ciągnie, do lasu, na ryby, na łąki zielone 😉
Stąd dzisiejsze zestawienie prostych chlebów, chlebków i dodatków do nich oraz sałatek. Moich ulubionych. Polecam gorąco!
Rouleaux de printemps, spring rolls, lub po prostu wiosenne ruloniki
Smacznego!