Odsłona czwarta. Jajka zapiekane z pomidorami i kozim serem.
Jajka zapiekane z pomidorami i kozim serem
Składniki: (na 2 porcje)
4 jajka
2 pomidory
50 g koziego sera
1 ząbek czosnku
odrobina masła
sól, pieprz
zielona pietruszka do dekoracji
Przygotowanie:
1. Nagrzewamy piekarnik do 200°
2. Kokilki smarujemy czosnkiem i masłem.
3. Obieramy pomidory, kroimy je w grube plastry, wydrążamy środki, tak aby powstały pomidorowe obręcze.
4. Układamy je na dnie kokilek, wbijamy do środka jajka. Doprawiamy.
5. Posypujemy pokrojonym drobno kozim serem.
6. Wstawiamy do piekarnika, zapiekamy do momentu ścięcia się jajek, ok. 15 minut.
7. Przed podaniem posypujemy zieloną pietruszką.
Smacznego!
cdn.