Odsłona czwarta. Jajka zapiekane z pomidorami i kozim serem.


Jadłam je ostatnio 3 razy z rzędu na śniadanie, tak bardzo mi posmakowały…

Jajka zapiekane z pomidorami i kozim serem

Składniki: (na 2 porcje)

4 jajka

2 pomidory

50 g koziego sera

1 ząbek czosnku

odrobina masła

sól, pieprz

zielona pietruszka do dekoracji
Przygotowanie:

1. Nagrzewamy piekarnik do 200°

2. Kokilki smarujemy czosnkiem i masłem.

3. Obieramy pomidory, kroimy je w grube plastry, wydrążamy środki, tak aby powstały pomidorowe obręcze.

4. Układamy je na dnie kokilek, wbijamy do środka jajka. Doprawiamy.

5. Posypujemy pokrojonym drobno kozim serem.

6. Wstawiamy do piekarnika, zapiekamy do momentu ścięcia się jajek, ok. 15 minut.
7. Przed podaniem posypujemy zieloną pietruszką.

Smacznego!

cdn.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *