Jajka faszerowane – rodzinna klasyka.

Odsłona trzecia. Jajka faszerowane.


Powiem krótko – bez tych jajek nie ma w naszym rodzinnym domu Świąt Wielkanocnych. Smakują wszystkim bez wyjątku – a o tego rodzaju zgodność nie jest łatwo.


Jajka faszerowane – rodzinna klasyka

Składniki:
4 ugotowane na twardo jajka
2 łyżki majonezu
3 łyżki posiekanej gotowanej szynki
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
sól, pieprz


Przygotowanie:
1. Jajka obieramy, dzielimy na połówki, wydrążamy żółtka.
2. W miseczce łączymy żółtka, szynkę, majonez, pietruszkę. Doprawiamy.
3. Faszerujemy jajka powstałą pastą. Podajemy.

Smacznego!

cdn.

5 comments Add yours
  1. Asieja,
    dziekuje, mam nadzieje, ze sie przydadza.
    Karola,
    nie wiem czy zdaze z pascha. Postaram sie pod koniec tygodnia.
    Polka,
    juz sie nie moge doczekac jakim kulinarnym cudem znowu mnie zaskoczysz…
    Pozdrawiam Was serdecznie, anna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *