Odsłona trzecia. Jajka faszerowane.
Powiem krótko – bez tych jajek nie ma w naszym rodzinnym domu Świąt Wielkanocnych. Smakują wszystkim bez wyjątku – a o tego rodzaju zgodność nie jest łatwo.
Jajka faszerowane – rodzinna klasyka
Składniki:
4 ugotowane na twardo jajka
2 łyżki majonezu
3 łyżki posiekanej gotowanej szynki
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Jajka obieramy, dzielimy na połówki, wydrążamy żółtka.
2. W miseczce łączymy żółtka, szynkę, majonez, pietruszkę. Doprawiamy.
3. Faszerujemy jajka powstałą pastą. Podajemy.
Smacznego!
cdn.
bardzo mi się podobają te Twoje około świąteczne jajeczne propozycje. bardzo.
oj, zapachniało Wielkanocą…
a paschą częstujesz?
pozdrawiam
Hihi poczekaj niech skończę wpis 😀
Zrobiłam podobne jajka 😀
Asieja,
dziekuje, mam nadzieje, ze sie przydadza.
Karola,
nie wiem czy zdaze z pascha. Postaram sie pod koniec tygodnia.
Polka,
juz sie nie moge doczekac jakim kulinarnym cudem znowu mnie zaskoczysz…
Pozdrawiam Was serdecznie, anna
O u mnie w domu też są jajka faszerowane na wielkanoc, tyle że wydrąża się też białko, a potem wszystko wkłada do połówki skorupki 🙂