Pasta jajeczna z miętą i rzodkiewką
2 jajka na twardo
1 łyżeczka świeżej posiekanej mięty (jeśli będzie czubata, mięta będzie bardziej wyrazista)
sól, pieprz, sok z cytryny
4 łyżeczki majonezu
1. Jajko studzimy, obieramy, rozdrabniamy widelcem.
2. Rzodkiewkę myjemy, osuszamy, siekamy w słupki.
3. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Na końcu dodajemy miętę. Doprawiamy.
Przygotowanie:
Pasta jajeczna z tuńczykiem i awokado
1 jajko na twardo
½ awokado
1 czubata łyżeczka posiekanego koperku
1 ząbek czosnku
sól, pieprz, sok z cytryny
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy Dijon
1. Tuńczyka odsączamy. Rozdrabniamy widelcem.
2. Awokado spryskujemy obficie sokiem z ytryny od razu po obraniu. Łączymy z tuńczykiem.
3. Ostudzone jajko obieramy, rozdrabniamy widelcem. Dodajemy do masy.
4. Siekamy drobno czosnek. Dodajemy.
5. Całość doprawiamy majonezem i musztardą, następnie doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania i smaku. Posypujemy koperkiem, mieszamy. Podajemy.
Smacznego!
Domowe pasty na kanapki bardzo lubie. Ta pierwsza jest swietna, bardzo lekka i wiosenna.
i juz mamy czym nadziewac jaja 😉
Wszystkie trzy mi się podobają, a najbardziej pierwsza z miętą i rzodkiewką. Taka delikatna, wiosenna:).
Pozdrowienia Aniu:)
Bardzo lubię pasty jajeczne z awokado. Ale z miętą? Nie pomyślałabym, a kusi bardzo!
piękne zdjęcia.
i naprawdę, smakowite pasty. bardzo wiosenne.
Ja poproszę pajdkę z tą ostatnią 🙂
A ja poproszę 2, tę pierwszą i z guacamole 🙂 Dodaję do ulubionych, bo ubóstwiam wszelkie pasty na kanapki, a w szczególności jajeczne.
Ja mam ostatni "fazę" na pasty wszelakie do chleba. Te powyżej też zrobię, kupię co trzeba i zrobię, a co!
Pozdrawiam!
wszystkie są super, ale ta z tuńczykiem skradła moje serce:)
Biegnę do Ciebie na te pasty, wspólne śniadanie przy nich i decydowanie, która jest lepsza to byłoby COŚ:)
Ta pasta jajeczna z quacamole to coś dla mnie, podbiła moje serce.
Świetne pomysły na pastę jajeczną 🙂 Koniecznie muszę wypróbować, niekoniecznie na Święta 🙂
KUCHNIA/INFO. (BIOLOGICZNA POMOC !!). *****
CHLEB ANTYMIAŻDŻYCOWY-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
80% ENERGII (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach LUDZKOŚĆ (7 MLD), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego PRODUKTU ŻYWIENIOWEGO.
CHLEB ANTYMIAŻDŻYCOWY-IRL, MOŻNA PAKOWAĆ PRÓŻNIOWO:
Np. po 3 szt. jest on wówczas przydatny do spożycia przez PONAD 1 ROK. Energia biologiczna tj. 80% ENERGII (niskie węglowodany), na tzw. TRASY, wycieczki, dalekie wyjazdy czyli: LOGICZNA, ZDROWOTNA KONIECZNOŚĆ. Również AKCJE POMOCY HUMANITARNEJ !!
OKRUSZKI !! DLA DZIECI, DLA SPORTOWCÓW, CHORYCH (SZPITAL), OSÓB STARSZYCH (DODAJEMY DO WSZELKICH POSIŁKÓW):
Każdy CHLEB wg opracowań IRL KRAKÓW tj. upieczone MINI CHLEBKI, mielimy (mikser) uzyskując tzw. OKRUSZKI czyli produkt biologicznie wzorcowy w praktycznej do spożycia formie. Rozdrobniony chleb jest naturalnym źródłem ENERGII dla człowieka i powinien stanowić podstawowy składnik każdego posiłku/24h. Nasz organizm pozyskuje o 30% więcej energii, niż po spożyciu ugotowanego ryżu, co stanowi zwiększenie energetycznych możliwości życiowych dla wszystkich komórek, a w szczególności komórek nerwowych naszego mózgu. Układ immunologiczny otrzymuje dodatkową energię do walki z bakteriami, wirusami, także z komórkami nowotworowymi wzmacniając szanse obronne organizmu (dużo większa energia dla białych krwinek układu odpornościowego !!).
PRZEPIS ten, jest zamieszczony na stronie internetowej; *****
Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
ADRES_______: http://www.instytutirl.com.pl/index6.php
5.TEMAT.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php
Biologia, medycyna.