A w Krakowie, na Brackiej…

… prószył śnieg a mróz szczypał policzki.
I było tak niemiłosiernie zimno.
 I pięknie jednocześnie.
Jak to w Krakowie.
Nie pamiętam, kiedy ostatnio zakładałam na siebie tyle warstw ubrań na raz.
Ale też nie pamiętam, kiedy ostatnio dane mi było przeżyć coś równie intensywnego i bogatego w nowe wrażenia jednocześnie.
Wróciłam i układam sobie wszystko powolutku. Wspomnienia, doznania, przeżycia.
Jutro opowiem Wam więcej.
Także jutro zapraszam na przepisy i zdjęcia dań, które ugotowałam z Szefem Kuchni hotelu Sheraton w Krakowie, Tomaszem Leśniakiem.
A były to:
 
Polędwiczka wieprzowa marynowana w occie balsamicznym i ziołach, w kompozycji sosu żurawinowego.
 
Różowy tuńczyk w sezamie i ziołach, podawany z krewetkami i sosem z suszonych pomidorów.
Orientalna zupa z kurczaka i mleka kokosowego.
Zupa krem z raków o aromacie liści limonki.
Grillowane medaliony wołowe z kuskus, ratatouille jarzynowym i sosem truflowym.
Szafranowe risotto z kurczakiem, skropione oliwą truflową.
Waniliowy pudding z sosem truskawkowym.
Dobrze jest wrócić i móc podzielić się z Wami zdobytą wiedzą i wrażeniami.
Zapraszam więc jutro. Dobrego dnia i ciepła wokół Wam życzę. 
9 comments Add yours
  1. Kamila, Anka,
    dziekuje Wam i polecam lekture dalszych postow juz z przepisami, pozdrawiam serdecznie
    Moje pasje,
    bo to tez i nie byly takie zwyczajne warsztaty. Polecam te informacje, gwoli wyjasnienia: http://addiopomidory.blogspot.com/2012/02/bugnes-synne-paczki-z-lyonu.html
    Pozdrawiam Cie serdecznie i zazdroszcze tego Krakowa, na co dzien 🙂
    Agnieszko,
    tak, to naprawde wyjatkowe przezycia, pozdrowienia serdeczne
    Wiewiora,
    tylko czemu taka mrozna? Pozdrowienia serdeczne
    Dota,
    i od razu cieplej sie robi 🙂 pozdrawiam serdecznie
    Asia,
    alez ja Ci zazdroszcze tego Krakowa na co dzien, trudno wyrazic. Moglabym tam zamieszkac juz teraz, od dzisiaj. Pozdrowienia serdeczne
    Majana,
    dziekuje i pozdrawiam serdecznie
    Anna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *