Odsłona trzecia. Jajka faszerowane.


Powiem krótko – bez tych jajek nie ma w naszym rodzinnym domu Świąt Wielkanocnych. Smakują wszystkim bez wyjątku – a o tego rodzaju zgodność nie jest łatwo. 


Jajka faszerowane – rodzinna klasyka
Składniki:
4 ugotowane na twardo jajka
2 łyżki majonezu
3 łyżki posiekanej gotowanej szynki
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
sól, pieprz


Przygotowanie:
1. Jajka obieramy, dzielimy na połówki, wydrążamy żółtka.
2. W miseczce łączymy żółtka, szynkę, majonez, pietruszkę. Doprawiamy.
3. Faszerujemy jajka powstałą pastą. Podajemy.

Smacznego!

cdn.

5 comments Add yours
  1. Asieja,
    dziekuje, mam nadzieje, ze sie przydadza.
    Karola,
    nie wiem czy zdaze z pascha. Postaram sie pod koniec tygodnia.
    Polka,
    juz sie nie moge doczekac jakim kulinarnym cudem znowu mnie zaskoczysz…
    Pozdrawiam Was serdecznie, anna

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *